שאלון היכרות

הצעד הראשון בדרך לאתר החדש שלך!

נעים מאוד וברוכים הבאים לשאלון  ההיכרות שלי!

בניתי אותו כדי להכיר אותך טוב יותר בדרך להגשמת החלום של בניית האתר שלך( ממה מורכב אתר? הסבר קצר כאן).

קח/י לך כמה דקות לענות על השאלות. לא לדאוג, שום דבר ממה שתענה/י כאן לא חקוק בסלע. זהו רק מידע ראשוני בסיסי כדי לתת לי מושג לאיזה כיוון הרוח נושבת.

[contact-form-7 id="1417" title="website design questions"]

ממה מורכב אתר - הסבר קצרצר

אני מחלקת את בניית האתר לארבעה אלמנטים:

  1. עיצוב גרפי: האסטטיקה של האתר  הכוללת בחירת צבעים ופונטים, עריכת תמונות, החלטה על עיצוב העמודים, מיקום התמונות והטקסטים וכדומה.
  2. בניית טכנית של האתר: שליטה בתוכנות / פלטפורמות / שפות תכנות כדי להפוך את חזון העיצוב הגרפי בסעיף הקודם למציאות.
  3. כתיבת תכנים: כתיבה של כל הטקסטים האמורים להיכלל באתר בהיבט התוכני / מקצועי שלהם.
  4. קידום האתר: ניתוח מילות חיפוש, בחירת ביטויי מפתח לאתר, התאמת העיצוב, ההגדרות, הטקסטים  והתמונות למה שגוגל וגולשים  פוטנציאלים אוהבים כדי שהאתר ידורג במקומות גבוהים עבור מילות המפתח שנבחרו לו.

החלק היחסי של כל אחד מן האלמנטים האלו משתנה מאתר לאתר על פי צרכי הלקוח. יש אנשים שמתמחים באחד מן האלמנטים האלו ויש כאלו שידעים לבצע כמה מהם ואפילו את כולם.

קצת על ההבדלים בין וויקס לוורדפרס

וויקס ווורדפרס הן שתיים מהפלטפורמות הכי פופולאריות להקמת אתרי אינטרנט. השאלה "מה עדיף , וויקס או וורדפרס?" מופיע אינספור פעמים באינטרנט עם תומכים אדוקים לכאן ולכאן.

לדעתי אין תשובה חד משמעית לשאלה הזאת. זה מאוד תלוי באתר ובבעלים שלו. ערכתי פה השוואה קטנה בין השניים כדי לתת לך קצת מושג מה היתרונות והחסרונות של כל פלטפורמה. את ההחלטה נוכל לקבל ביחד אחרי שנגדיר את הצרכים וההעדפות שלך.

WIX

סוג פלטפורמה: פלטפורמה סגורה = סוג של חתונה קתולית. כל האפליקציה של וויקס החל מהעיצוב וכלה בתוספים השונים שייכים לפלטפורמה הזו. לכן אתר שנבנה בוויקס לא ניתן להעביר לפלטפורמה אחרת.

עלויות: השימוש הבסיסי בוויקס הוא חינמי אך הוא כולל בתוכו פרסומות של וויקס ולא ניתן לחבר אליו שם דומיין לבחירה. לשם כך צריך לשלם על תוכנית מתקדמת. נכון לקיץ 2020 העלות המינימאלית לחודש היא 8.5$.

קלות שימוש: מעולה למשתמש ללא רקע טכני: גיבויים נעשים אוטומטית, לא צריך לעדכן ולשדרג תוספים כי הכל נעשה ע"י וויקס, ממשק למשתמש די נוח ואינטאיטיבי כך שלא צריך רקע כדי להשתמש בו. מצד שני האפשרויות מוגבלות. לא כל דבר שרוצים לעשות ולעצב אפשרי. ממגבלותיה של פלטפורמה סגורה. לרוב המשתמשים הקיים הוא די והותר.

תמיכה: יש ולא, היא לא בעברית למרות שויקס היא חברה ישראלית :). עד כמה היא טובה? הדבר שנוי במחלוקת. אבל בכל מקרה יש אמא ואבא כי ויקס אחראים לכל מה שקורה באתר שלך.

WORDPRESS

סוג פלטפורמה: פלטפורמה פתוחה. וורדפרס כתוב בקוד פתוח כך שהתוכנה עצמה היא חינמית וניתנת להתקנה בכל חברת אחסון אתרים. ניתן להעביר בקלות משרת לשרת.

עלויות: וורדפרס עצמה לא עולה כסף. צריך לשלם כסף עבור דומיין ועבור שרת איחסון. אם רוצים תוספים מיוחדים צריך לשלם כסף גם עבורם. עלות של דומיין מתחילה מכמה עשרות שקלים לשנה. עלות אחסון אתר מתחילה מכמה דולרים בודדים לחודש בחברות מחו"ל.

קלות שימוש: ההתקנה של וורדפרס על שרת האחסון, התחזוקה, עדכון גרסאות, גיבויים התקנת פלאגינים (תוספים) הכל נעשה באופן ידני על ידי המשתמש. אי אפשר לבנות אתר וזהו. צריך לתחזק. הממשק עצמו די נוח. במיוחד אם משתמשים באלמנטור. ומיתרונותיו של קוד פתוח – הכל אפשרי.  אפשר לשנות הכל על ידי עיצוב (כמובן שצריך לדעת לתכנת בשביל זה).

תמיכה: חברת האחסון יכולה לנסות לעזור כשצריך, אם הבעיה היא עם פלאגין פונים לחברות שכתבו את הפלאגין. חוץ מזה יש פורומים, קבוצות תמיכה בפייסבוק והרבה שעות ביוטיוב….

דילוג לתוכן